30 Kasım 2015 Pazartesi

Dostoyevski - Budala

     Budala. Kısa bir özet geç derseniz : Hastalık hatası, budala diye sıfatlandırılan aşırı temiz/saf kahramanımızın farklı insanlarla olan ilişkilerini bize yaşatan dram dolu bir kitap budala, der üç noktamı koyarım.

     Her kitapta olduğu gibi bu kitapta da olayları sanki ben yaşar gibi oldum. Örnek vermek gerekirse ; Generalin küçük kızına aşık oldum, kafamda onu düzeltim ve onunla mutlu sonla biten bir ömür sürdüm. Bizimki ise Nastasya yüzünden bana göre her şeyi berbat etti. Lafın kısası kahramanımız olan prensi çok sevdim ama her özelliğini değil. Sakarlığını sakarlığıma özellikle çok benzettim. Neyse zaten hepsi kitabın içinde yatıyor ve sizin onu okumanızı bekliyor.

     Son cümlelerimde Dosto klasını konuşturmuş diyorum. Dostonun insanın doğasını adı gibi bildiğinden eminim diyorum ve sizi bu kitabı okumaya davet ediyorum.

     Iyi okumalar...

Not : Oda yayınlarından okumanızı tavsiye etmem.(Çeviri hataları)
Bonus : Kitaptan önce veya sonra "Makinist" filmini izlemenizi öneririm. Kitap filmin içinde vardır. :)

3 yorum:

  1. Budala'ya birkaç yıl önce başlamıştım ama ilk cildini okuyup ikincisinde bırakmıştım. Benimkinin de yayın evi pek iyi değildi, akmamıştı. :)) İyi bir yayın eviyle tekrar okumayı planlıyorum :))

    YanıtlaSil
  2. En yakın zamanda okumaya başlasanız iyi edersiniz :)

    YanıtlaSil
  3. Karşımızda yine buyrunuz efendim dostoyevski, muhteşem kitapların üstadı... Budala da en güzel eserlerinden biri bence zaten. Bu arada makinist filmini de izleyenlerdenim :)) Şimdi de sizden bir ricam olacak siz de bizim sitemize girip yorum yapıp destek olursanız inanın biz de çok mutlu oluruz, https://www.opencartopencart.com/ Şimdiden teşekkürler ediyorum...

    YanıtlaSil